Book nu

Opsøg oplevelser i naturen

Natur- og kulturoplevelser

Nogle lader op med ro, mens andre søger eventyret. Lolland kan det hele og opfylder madører, kunstinteresserede, eventyrere eller naturelskeres behov på én og samme tid.

Eventyrere kan glæde sig over at kunne fiske, cykle eller gå på stranden. Naturreservaterne i Nakskov Fjord og de fredfyldte Maribo Søer byder på flere eventyr, end selv H.C. Andersen nåede at skrive. Tag pennen i egen hånd – og tag på eventyr i den lollandske natur med Glashytten som base.

Madglæde er livsglæde – glæd jer til at forkæle ganen med lokalt producerede lækkerier, der har kort vej fra lollandsk jord til jeres bord.

Tæt på naturen

Kun ca. 5 km fra Glashytterne kan I opleve kunstværket Dodekalitten, som er under opførelse ved Glentehøj (Kragenæs) med udsigt over Smålandshavet. Skulpturen bliver en dansk pendant til Stonehenge og et flot vartegn for Lolland. Tag jer en kystnær gåtur, og nyd de smukke landskaber med vinden som følgesvend.

Foretrækker I naturen inde i landet er safari til fods og på cykel i Merritskov en helt særlig naturoplevelse. Her kan I være heldige at spotte fritgående vildsvin og andre danske skovdyr.

Spisesteder i verdensklasse

Glashytten ligger midt i den skønne natur, og der er ikke lige en “restaurant-gade” i nærheden. Kør derfor en tur på de skønne landeveje og forkæl dig selv med en gourmetoplevelse. Her er gastronomi i særklasse, hvor lokale råvarer spiller hovedrollen – alt sammen dyrket i Lollands rige muld, eller fisket direkte op af Smålandshavet og Østersøen.

Kig ind på Visit Lolland-Falsters eller OpdagDanmarks hjemmeside for inspiration til unikke spisesteder.

Vi anbefaler at tjekke åbningstiderne og bestille bord i god tid for at undgå at gå forgæves.

Lækre, læskende oplevelser

Forkæl ganen, og læg vejen forbi nogle af Sydhavsøernes hyggelige mikrobryggerier og vinerier.

Prøv for eksempel disse unikke bryg:

Krenkerups øl

Østergaard Vinmageri

Fejø Cider

Nyd naturen

Tag ud i den fantastiske natur, og trav jer til store oplevelser i fx Naturpark Nakskov Fjord.

Lad jer betage af de fascinerende udsigter i det enestående kulturmiljø. Eller udforsk det fredede naturområde Naturpark Maribosøerne, der byder på unikt fugleliv.

I får også naturen tæt på i det store naturreservat med vilde heste og tusinder af trækkende rovfugle på Saksfjed-Hyllekrog.

Kunst og kultur

Oplev spændende kunst og kultur i Glashytternes nærområde, fx Stiftsmuseets Lolaudstilling, der viser helt ukendte sider af menneskets liv i stenalderen.

Eller besøg Richard Winthers Hus, hvor over 50 væg- og loftsmalerier venter på at fascinere.